.
Kamal Kharmach
dinsdag 31 januari 2023

Kamal Kharmach: “Plots kapitein van een gigantisch duur cruiseschip”

Een studioprogramma presenteren is niet simpel

Kamal presenteert het elfde seizoen van ‘1 jaar gratis’. Voor hem een nieuwe sprong in het duister want presenteren deed hij al wel, maar nu gaat het om een studioprogramma en dat is toch wel anders dan ‘reality’.

“Bij reality gebeurt wat gebeurt. En is een onverwachte wending vaak positief voor het programma. Da’s bij een studioprogramma anders. En als presentator is het jóuw taak om alles in goede banen te leiden”, onthult Kamal Kharmach aan Primo.

Hij vindt deze manier van werken best wel moeilijk. “Je moet op het juiste moment in de camera kijken, rekening houden met de timing van jingles en zo. Het is niet zomaar wat kaartjes aflezen. Qua impulsen is een quiz presenteren dus niet te onderschatten”, aldus Kamal.

De ploeg waarmee je samenwerkt bij een studioprogramma is zeer goed voorbereid. De enige bij wie het dus fout kan lopen is de presentator.

“Die druk op je schouders is soms beangstigend, hoor. Plots ben je de kapitein van een gigantisch duur cruiseschip”, bekent Kamal Kharmach aan Primo.

Bio van Kamal Kharmach