.
Kamal Kharmach
vrijdag 3 mei 2024

Kamal Kharmach: “Ze vroegen of ik me wel waste”

Hij voelde zich buitengesloten

Jezelf graag zien, het is wel iets waar Kamal Kharmach behoorlijk mee worstelt. Hij heeft een mooie job, een mooi en leuk gezien, maar hij kampt nog altijd met een leegte die hij niet kan vullen.

“Vroeger probeerde ik me beter te voelen door veel te eten, dat doe ik soms nog steeds. Ik zeg altijd: als ik geen moslim was, dan was ik alcoholist. Zelfs wanneer 1,3 miljoen kijkers wat ik doe goed vinden, kan ik mezelf nog steeds niet altijd graag zien. Dat cijfer boeit ook niet zolang ik zelf niet tevreden ben met wat ik zie in de spiegel”, geeft Kamal toe in Flair.

Die littekens wijt Kamal aan het feit dat hij vroeger een van de weinige kinderen was van een andere originele op school. Hij had heel vaak het gevoel dat hij er niet bij hoorde.

“Ik weet nog dat de leerkracht me apart riep om te zeggen dat de andere kindjes klaagden dat ik stonk. Ze vroeg zelfs of ik me wel waste… Verder was ik arm, waar ze me mee uitlachten. Het zorgde thuis ook voor de nodige spanningen. Ik moest mee zorgen voor m’n ouders en kon het me niet veroorloven om te falen. Ik had nooit een onbezorgde jeugd en heb altijd het leven geleid dat voor me werd uitgestippeld, maar nooit het leven dat ík wilde leiden.’”

Bio van Kamal Kharmach

Meer Over:

Kamal Kharmach