.
Karen Damen
woensdag 29 maart 2023

Karen Damen: “Ik wist niet dat ik dat kon”

Ze droomde er al eventjes van

Fans van Karen Damen zijn binnenkort in het theater terug te vinden voor de allereerste onewomanshow van het voormalig K3’tje.

Het is de oud-manager van K3, Niels William, die Karen op het idee bracht om het theater in te gaan. Hij stelde een onewomanshow voor, iets waar Karen ooit eerder ook al aan dacht.

“Ik had toen ‘De Naakte Aap’ gedaan, een concept in een cafeetje in Antwerpen op Sint-Andries. Het eerste uur heb ik wat liedjes gezongen, voor het tweede uur mochten de mensen vragen opschrijven en in een mandje steken, en ik moest die beantwoorden”, begint Karen in Dag Allemaal.

Die vragen waren heel divers zoals ‘Zing nog eens het refreintje van ‘Oya Lélé’, tot ‘Wat vind je van de documentaire over Michael Jackson.

Het kwam er uiteindelijk op neer dat het vooral allemaal draaide rond improviseren. Iets waarvan Karen niet had verwacht dat ze het kon. “Maar voor ik het wist was dat uur voorbij en ik had nog zoveel te vertellen. Mensen entertainen, alle ogen op mij gericht, dan voel ik mij als een vis in het water.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Karen Damen

Meer Over:

Karen Damen