.
Karen Damen
woensdag 2 november 2022

Karen Damen waarschuwt makers Familie: “Dan breek ik het kot af”

Hola, wat nu Karen Damen?

Een emotionele scène spelen, het is niet zo eenvoudig als het lijkt. Soms moeten acteurs heel diep graven om bepaalde emoties op te roepen en die zo echt mogelijk op camera te laten overkomen.

Ook Karen Damen had recent zo’n scènes in ‘Familie’ en dat vond ze toch moeilijker dan verwacht. “Dat was allemaal nieuw voor mij. Gelukkig was het met muziek, dat doet alles bij mij. In het scenario stond ‘muziek van Taylor Swift’. Ik zei: ‘As je wilt dat ik emotioneel word, neem dan ‘Always the Sun’ van The Stranglers’. Dat roept emoties op bij mij.”

Maar zo’n emotionele scènes spelen, allemaal goed en wel, maar diep in je emoties graven, kan nadien nog lang blijven hangen.

“Je doet een potteke open, maar je moet het ook weer kunnen sluiten. Het is al gebeurd dat ik na een da vol emotionele scènes ’s avonds blètend en stikkapot naar huis reed. Daarom vraag ik aan de regisseur om de acteur vijf minuutjes te laten bekomen na heftige scènes”, zegt Caroline Maes in Dag Allemaal.

Niemand had gedacht dat Karen het ondertussen al meer dan 2 jaar zou volhouden op de set en zelf staat ze er ook van te kijken. “Maar de dag dat ze mij eruit schrijven, breek ik het kot af. Ik voel me hier zo goed! En ook al doe ik er op het moment niet veel naast, ik weet dat het kan. Als er zich een fantastisch tv-project zou aandienen, stap ik naar de bazen en de planning wordt aangepast.”