.
Karin Jacobs in Wittekerke
maandag 20 februari 2023

Karin Jacobs: “Jelle was een echte huilbaby”

Maar ze kon uren naar hem kijken

Karin Jacobs is niet alleen een bekende actrice, ze is ook nog eens de mama van één van de bekendste broer en zus van Vlaanderen: Clara Cleymans en Jelle Cleymans.

Kleine kindjes blijven niet klein en Karin merkt ook aan hen dat de tijd niet blijft stilstaan. Vooral wanneer Jelle het over zijn toekomstplannen heeft, schrikt ze weleens.

“Over een dikke twee jaar wordt hij al veertig. Ik herinner me nog levendig mijn eigen feestje op die leeftijd. Het lijkt alsof mijn kinderen me aan het inhalen zijn qua leeftijd. Iets wat natuurlijk niet kan”, klinkt het in Primo.

Karin herinnert zich haar allereerste momenten als mama nog goed. Jelle was een huilbaby en dat waren lange dagen, maar vooral erg korte nachten.

“Hij sliep in de wieg waar ik als baby nog in geslapen had. ’s Middags kon ik urenlang naar Jelle kijken. Toen sliep hij wel. En telkens weer vond ik het zo schattig. Zalig! Veel minder plezant was toen ik mijn babytje voor het eerst uit handen moest geven aan de babysit of grootouders. Ik ging vrij snel weer werken en heb mijn kinderen vaak moeten missen.”