.
Karin Tanghe in Sara
maandag 14 november 2022

Karin Tanghe: “Ik zou het erg vinden moesten ze dat denken”

Daarom doet ze het niet

Trouwe kijkers van ‘Thuis’ hebben de fantastische acteerprestaties van Karin Tanghe zeker al opgemerkt. Karin heeft in haar eigen omgeving al heel wat mensen zien aftakelen aan de ziekte en heeft er dus wel wat ervaring mee.

Maar echt iemand bestuderen daar houdt Karin zich niet mee bezig. Ook niet nu de moeder van de vriendin van haar jongste zoon aan de ziekte lijdt.

“Ik zou het erg vinden dat haar naasten zouden denken dat ik haar om die reden bezoek. Echt niet. Ik doe dit met de beste bedoeling. Alzheimerpatiënten zitten vaak alleen en om die reden breng ik haar regelmatig een bezoekje”, vertelt Tanghe in Primo.

Maar liefst 1 op 5 mensen krijgt vroeg of laat te maken met Alzheimer en als we de wetenschap mogen geloven ligt dat aantal tegen 2070 alweer een pak hoger.

“En toch is er nog heel weinig geweten over de ziekte. Het blijkt niet altijd erfelijk te zijn, maar hoe krijg je het dan wel? Kankeronderzoek krijgt veel meer financiële middelen dan onderzoek naar Alzheimer, en dat vind ik erg jammer.”

Bio van Karin Tanghe

Meer Over:

Karin Tanghe Thuis