.
Karine Claassen
maandag 4 juli 2022

Karine Claassen “Die reis heeft voor een klik gezorgd”

Malaria bij haar vader

Haar moeder heeft Congolese roots en haar vader reisde vaak voor het werk. “Ik heb dus veel reisverhalen mogen horen”, vertelt Karine Claassen.

Na de middelbare school is ze met een groep studenten op reis vertrokken naar Congo. “Mijn familie woont daar. In Lubumbashi zijn we heel warm ontvangen door mijn familie en die reis heeft dan ook voor een klik gezorgd”, zegt Karine in Humo.

“Die klik ging dan vooral over hoe verrijkend het is om een andere cultuur te leren kennen en ook om in mijn eentje de wereld te ontdekken”, vertelt ze verder. “Soms vertrok ik gewoon uit verveling op reis naar Berlijn, Italië, Polen…”

Karine waarschuwt wel voor de gevaren als je naar Afrika reist. Malaria is daar namelijk alom tegenwoordig. “Het is nu niet dat ik daar met een mondmasker loop, maar je moet toch opletten. Ik heb mijn vader zien afzien van Malaria. Hij liep dan ijlend door het huis door de zware medicatie.”

“Om Malaria te mijden poets ik mijn tanden met flessenwater en ik let overal op met wat ik eet. Als er iets is dat je wil niet wil is het een reis verspillen door ziekte”, besluit Klaassen in Humo.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Karine Claassen

Meer Over:

Karine Claassen