.
Karine Claassen
dinsdag 2 april 2024

Karine Claassen gaat 'Op een ander' in bijzondere leefwerelden

Nieuw programma voor Karine Claassen.

Karine Claassen gaat voor haar nieuw programma 'Op een ander' op bezoek bij gewone mensen in ongewone en moeilijk toegankelijke leefwerelden. Die werelden lijken ver van ons bed, maar liggen dichter bij ons dan we soms denken. Karine probeert laag per laag te onderzoeken wat deze mensen drijft en probeert op haar eigen manier eclectische personages te doorgronden.

Karine leeft mee en gaat in gesprek met mensen die op een andere manier in het leven staan dan wat als normaal wordt aanzien. Ze leven in hun eigen bubbel, binnen of net buiten onze maatschappij. Ze hebben hun eigen minimaatschappij gevormd, met hun eigen regels, codes, normen en waarden. Ze hebben een andere kijk op het leven en hoe het te leiden. Ze zijn alles wat niet mainstream is.

Zijn 'zij' (wereld)vreemd, of kunnen 'wij' net veel van hen leren? Karine gaat in dialoog en verbinding en ontdekt telkens een hele nieuwe wereld, recht in onze eigen achtertuin.

Karine Claassen: “In deze snelle en chaotische wereld van vandaag vergeet ik soms om gewoon eens stil te staan en een ander te leren kennen. Deze reeks maken heeft mij op een andere manier doen kijken naar wat ik soms misschien te vanzelfsprekend neem. Ik heb mensen ontmoet die vaak radicaal voor iets staan en waar ik aanvankelijk misschien wat scheef naar zou kijken. Door vooroordelen en omdat ik ze niet ken. Toch hebben ze me telkens vijf dagen toegelaten in hun leefwereld of intieme kring, en dat was allesbehalve evident. Ik stond er soms met open mond naar te kijken. Wat ik voelde was diepe ontroering, boosheid, frustratie maar ook hoop. Ik was het niet altijd eens, maar ze hebben me zoveel geleerd. En dat proces wil ik graag met jullie delen. Misschien reiken we dan soms iets sneller de hand naar een ander die je niet kent.”

Vanaf dinsdag 23 april om 21.20 uur op VRT CANVAS en VRT MAX

Bio van Karine Claassen

Meer Over:

Karine Claassen