.
News Image

Kathleen Aerts in tranen

Dit moment zal zij nooit vergeten.


Weet u nog waar u op 23 maart 2009 was? Kathleen Aerts weet dat maar al te goed. Zaterdagochtend blikte zij terug op wat één van de moeilijkste momenten uit haar leven was. Maandag 23 maart 2009 was er een persmoment bij Studio 100 in Schelle. De Belgische en Nederlandse pers was er uitgenodigd voor een mysterieuze aankondiging. Kathleen zou er haar afscheid bij K3 aankondigen. Het nieuws sloeg als een bom in bij de fans van de groep. K3 zonder Kathleen, dat was onmogelijk. Kathleen dacht er al lang aan om te stoppen bij K3. Deze beslissing kwam er na uitvoerig overleg met Karen, Kristel en Studio 100, vertelde een emotionele Kathleen tijdens het persmoment. Met Karen en Kristel aan haar zijde voelde Kathleen de traantjes opwellen. Ik heb met K3 de mooiste jaren van mijn leven beleef. We hebben samen dingen bereikt waarover ik nooit had durven dromen - optredens, liedjes, musicals, films - maar bovenal heb ik er twee boezemvriendinnen voor het leven bijgekregen. Tien jaar heb ik het beste van mijzelf gegeven. Maar mensen veranderen. Dit was ongetwijfeld de moeilijkste beslissing van mijn leven. Met pijn in het hart neem ik afscheid van K3 en daar heb ik een heel dubbel gevoel bij. Enerzijds is 'Kathleen van K3' nog steeds een deel van mij, en dat zal altijd zo blijven. Anderzijds ben ik 30 geworden en voel ik dat het tijd is om nieuwe wegen te verkennen, om te herbronnen, klonk het. Dat moment zal Kathleen nooit vergeten.

Zaterdagochtend stond de zangeres stil bij die 23ste maart 2009. Vandaag exact 10 jaar geleden moest ik de wereld vertellen dat ik K3 zou verlaten... 10 jaar al maar het lijkt alsof het gisteren was... dit was één van de moeilijkste beslissingen uit mijn leven en ik herinner me dat ik zo bang was voor jullie reacties, gaat Kathleen op Facebook verder. Kathleen vreesde de ene scheldtirade na de andere te krijgen. De fans zouden zonder twijfel boos op haar zijn. Niets was minder waar. Bij deze wil ik jullie nogmaals danken voor al jullie hartverwarmende woorden van toen....

Kathleen is al tien jaar geen K3-tje maar maar meer dan ooit beseft zij dat zij voor altijd een stukje van K3 zal blijven. Ik moet bekennen dat ik pas veel later besefte wat een ‘grote stempel’ wij hebben gedrukt op vele kinderjaren. Zelfs vandaag, 10 jaar later, vertellen jullie mij nog steeds hoe onze liedjes jullie troost brachten in moeilijke momenten. Telkens ik dit hoor, stroomt mijn hart over van vreugde en dankbaarheid dat ik van zoiets bijzonder 10 jaar lang deel mocht uitmaken... Ik hoop van harte dat K3 nog jaren zal bestaan en zo nog vele kinderharten blij mag maken! Dikke knuffel voor jullie allemaal!