.
Kathleen Cools
maandag 14 september 2015

Kathleen Cools sluit Facebook-account

Kathleen Cools neemt radicale beslissing.


Ik wil even melden dat ik deze overbeladen facebook-pagina na dit weekend de-activeer. Ik heb jarenlang echt met plezier veel vrienden aanvaard. Maar allerlei mensen die ik niet ken, misbruiken dit medium almaar vaker om hun enge en onbeleefd geformuleerde opinies op te dringen. Meningen zijn vrij, uiteraard, en maar goed ook. Maar ik hoef die onnodige stroom aan negativiteit niet te ondergaan via mijn account. Ook al vind ik het echt jammer voor wie zich correcht opstelt, en jullie zijn met veel!

Heel binnenkort start ik een nieuwe privé-pagina. En daar zal ik graag facebook gebruiken zoals het hoort : om bedenkingen en persoonlijke foto's te delen met mensen die ik echt ken, en die mij kennen zoals ik echt ben. Vrienden, collega's en kennissen mogen dus een nieuw verzoekje verwachten. Of er mij zeker één sturen. Graag zelfs!

Dat schreef Kathleen Cools zaterdag op haar Facebookpagina. Kools stoort zich blijkbaar aan het feit dat mensen die zij niet persoonlijk kent reageren op wat zij op Facebook schrijft. Kathleen toch, jij bent zolang naar school geweest en weet dus niet dat je bepaalde zaken - zoals die waar jij je nu aan ergert - perfect kunt instellen in je privacy-settings. Zo kan je je vrienden indelen in bijvoorbeeld collega's, echte vrienden, familie en onbekenden. Nu ja,van die onbekenden had je eigenlijk nooit het vriendschapsverzoek moeten accepteren.



De meningen over de actie van Cools op Facebook zijn verdeeld. Heel wat mensen reageren begripvol maar anderen storen zich dan weer aan de beslissing van Kathleen Cools. Zo ook Hugo Buermans: Je verwijt de mensen dat ze hun mening willen opdringen, ik heb niet anders geweten dan dat je dat zelf altijd doet, je laat de mensen nooit uitspreken en wil hen woorden in de mond leggen. Als het niet rood of groen is dan is het slecht. De waarheid kan dikwijls kwetsen hé mevr Cools.

Peter De Bruyn:Ik sta te kijken van het ondoordacht gebruik van sociale media door een professioneel iemand. Weten wie je vriend maakt of het verschil kennen tussen een profiel en een pagina doet wrevel als deze voorkomen. U zou uw account ook kunnen opkuisen of uw instellingen aanpassen waardoor boosdoeners geen forum meer hebben want ze zijn (helaas) talrijk op Facebook... succes verder

Pieter Van De Cappelle: Alle begrip voor beste Kathleen Cools. Je bent een intelligente persoon met je hart op de juiste plaats. Jammer van die 'zogenaamde vrienden'. Maar dat is nu eenmaal de maatschappij. Kies nu de duurzame vrienden en geniet verder van het leven. Doe zo voort!

Hedwige Lecoq: Ik begrijp jou volkomen, Kathleen! ... Je hoeft die stroom van negatieve reacties inderdaad niet te tolereren! ... Het staat iedereen vrij om zijn of haar opinie te geven, maar ... en nu komt het! ... Het moet gebeuren op een beleefde, vriendelijke, correcte, genuanceerde en serene manier! ... En wie dit niet kan, kan zich beter gewoon onthouden! ... Zo vind ik. Nog een fijn weekend! xxx



Bio van Kathleen Cools

Meer Over:

Kathleen Cools