.
Kim Van Oncen
woensdag 29 juni 2022

Kim Van Oncen: “Hij vertrok weer vroeger dan ik”

Het was een blij weerzien

Naar aanleiding van ‘Assisen IV’ leek de geschiedenis zich weer even te herhalen. Kim Van Oncen en Walter Damen zouden samen op de planken staan, net zoals ze samen hebben deelgenomen aan ‘De Verraders’.

Een week voor de première moest Walter Damen verstek geven voor het theaterstuk en daardoor bleef Kim alleen over. “Ook hier is hij vroeger naar huis gegaan dan ik”, lacht Kim in Dag Allemaal. “Maar ik begreep zijn keuze wel. Hij is geen acteur en die repetities zijn gewoon heel zwaar. Ook voor mij is dat, na kinderen krijgen, het meest onderschatte waar ik in m’n leven ben aan begonnen.”

Van de ene dag op de andere moest er op zoek gegaan worden naar een vervanger voor Walter. De keuze viel op Erik Goossens. Een nieuwe acteur in de groep, vraagt toch altijd een beetje aanpassing.

“Het was toen efkes paniek, maar Erik is een heel ervaren acteur. Dat merkte je vanaf dag één.”

Kim Van Oncen is een erg druk bezette vrouw. In juni moest ze het runnen van een supermarkt, een eigen kledingcollectie, een gezin en acteren in een theaterstuk met elkaar combineren. En dat was een zware klus.

“Ik probeer de drukkere periodes te beperken. ‘Assisen IV’ was gelukkig maar drie weken, dat is behapbaar. Ik heb het voordeel dat mijn partner Niels vaak thuis is en dat mijn ouders vaak bijspringen. Ik denk dat ik hen meer mis dan zij als ik het druk heb. Maar gelukkig wordt de zomer wat rustiger en staat die in het teken van de kinderen.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Kim Van Oncen

Meer Over:

Kim Van Oncen