.
News Image

Kippenvel en veel emoties in de eerste Battles van The Voice USA

The Voice USA schakelt een versnelling hoger...
Na de Blind Auditions, die goed scoorden bij Q2 met een gemiddeld marktaandeel van 14,8% (VVA 18-44, live+7), gaat The Voice USA vanaf nu zaterdag 15 oktober 2016 verder met de Battles. Coaches Alicia Keys, Miley Cyrus, Adam Levine en Blake Shelton hebben elk 12 talenten die het in duo’s tegen elkaar moeten opnemen in de battle-arena. De coaches moeten hartverscheurende keuzes maken tussen de twee talenten, maar de verliezer kan - net zoals in The Voice van Vlaanderen - nog ‘gestolen’ worden door een andere coach. Enkel de sterkste teamleden gaan mee naar de Knockouts.

JOAN JETT, CHARLIE PUTH, SAMMY HAGAR EN BETTE MIDLER ALS HULPCOACHES BIJ DE BATTLES
Om hun talenten klaar te stomen voor de Battles, roepen de coaches hulp in van grote namen uit de muziekwereld. Miley Cyrus doet beroep op de kennis van de legendarische rockzangeres én haar grote idool Joan Jett. Alicia Keys krijgt hulp van de Emmy- en Golden Globe-genomineerde zanger en songwriter Charlie Puth. Adam Levine heeft de Grammy-winnende zanger en componist met 80 miljoen verkochte albums Sammy Hagar naast zich zitten. Blake Shelton wordt bijgestaan door Grammy en Emmy-winnende zangeres en actrice Bette Midler.

Na de Battles volgen de Knockouts. In deze ronde nemen de talenten het weer op tegen een teamgenoot, maar kiezen ze elk hun nummer. Het is de allerlaatste kans om Alicia, Miley, Adam of Blake te overtuigen om één van hen mee te nemen naar de liveshows.

BATTLES OP ZATERDAG 15 OKTOBER 2016 OM 18.50 EN OP ZONDAG 16 OKTOBER 2016 OM 19.35
In de eerste battle wordt de toon meteen gezet door Christian Cuevas en Jason Warrior van team Alicia. De twee talenten zorgen ervoor dat hun coach helemaal uit haar dak gaat. Ook de andere coaches zijn enthousiast. Wordt hier al meteen een eerste ‘steal’ gedaan?

Ook Miley is onder de indruk van haar team: “Ik ben zo trots op mijn team voor al het harde werk. Ze hebben een enorme vooruitgang gemaakt na de Blind Auditions. Alles hangt af van hun prestatie tijdens de Battles en vooral wie niet bezwijkt onder de stress. Ik ben ook wel nerveus, want je verliest tijdens de Battles de helft van je team.”

Bekijk ook deze items over The Voice USA: