.
News Image

Q2 heeft een gloednieuwe maandagavond

Nieuwe seizoenen The X-Files en Game of Thrones.
Q2 start nu maandag 16 april 2018 met een gloednieuwe avondprogrammatie: de Emmy Award- en Golden Globes-winnende reeksen The X-Files en Game of Thrones keren terug met nieuwe seizoenen. Om 20.35 start de nieuwe maandagavond met het elfde seizoen van The X-Files, gevolgd om 21.25 door het zevende seizoen van Game of Thrones. Het vorige, tiende seizoen van The X-Files behaalde zijn hoogste marktaandeel ooit met 20,0% (VVA 18-44) en gemiddeld 233.000 kijkers. Het zesde seizoen van Game of Thrones scoorde ook goed bij Q2 met gemiddeld 245.000 kijkers, wat het hoogste aantal is sinds het eerste seizoen, en een marktaandeel van 11,7% (VVA 18-44).

‘The truth is closer than ever.’
Nu maandag 16 april 2018 is om 20.35 het nieuwe, elfde seizoen van The X-Files te zien bij Q2. De sciencefictionreeks viert zijn 25-jarig bestaan en werd al bekroond met zestien Emmy Awards en vijf Golden Globes. Opnieuw kruipen hoofdrolspelers David Duchovny en Gillian Anderson in de huid van de iconische FBI-agenten Fox Mulder en Dana Scully. Het onafscheidelijke duo is toe aan hun laatste avontuur samen, want Anderson maakte enkele maanden geleden bekend dat ze stopt met de reeks.

Wordt Scully ontvoerd door buitenaardse wezens? Kunnen Mulder en de rest van de wereld de pandemie overleven? En waar houdt William, de zoon van Scully en Mulder, zich verborgen? Met die vragen eindigde het vorige seizoen van The X-Files. In seizoen 11 krijgt de Q2-kijker de langverwachte antwoorden. Scully wordt opgenomen in het ziekenhuis met abnormale hersenactiviteit. Heeft ze alles rond het Spartacus-virus gedroomd? Of is er toch meer aan de hand? Ook de zoektocht naar William blijft onverbiddelijk voortgaan, maar wat is er zo bijzonder aan het kind?

‘Winter is here.’
Na The X-Files is er om 21.25 een aflevering van het nieuwe seizoen van Game of Thrones. De fantasiereeks brak een record door over de jaren heen 38 Emmy Awards in de wacht te slepen. In seizoen 7 moet Cersei alles op alles zetten om de Lannisters op de felbegeerde IJzeren Troon in King’s Landing te houden. Daenerys zet met haar draken voet aan wal in Westeros om de strijd aan te gaan voor totale heerschappij van het koninkrijk. En John Snow, die de nieuwe Koning van het Noorden werd op het einde van het vorige seizoen, zal bondgenoten moeten vinden om de Night King en de White Walkers te verslaan.

Een verrassing van formaat in het zevende seizoen van Game of Thrones. Niemand minder dan wereldster Ed Sheeran duikt al zingend op in een Lannister-uniform aan een kampvuur in de Riverlands. De tekst van het nummer komt uit het boek A Storm of Swords van George R.R. Martin. Het is niet de eerste keer dat een muzikant een gastrol krijgt in de populaire reeks. Zo waren Gary Lightbody van Snow Patrol, Will Champion van Coldplay en de band Of Monsters and Men al eens te zien in Game of Thrones.

The X-Files seizoen 11, vanaf maandag elke week om 20.35 op Q2.
Game of Thrones seizoen 7, vanaf maandag elke week om 21.25 op Q2.