.
Klaasje Meijer
zondag 2 juni 2024

Klaasje Meijer: “Het kon nog alle kanten op” 

Ze had een andere toekomst voor ogen 

De echte K3-fans weten dat Klaasje Meijer een grote passie heeft voor klassieke muziek en haar dwarsfluit. De liefde voor de dwarsfluit is er gekomen dankzij de zus van haar mama. Toen ze amper 3 jaar was, was ze er al enorm door gefascineerd.

“De klank van dat instrument verwonderde me erg. Toen ik zes was, heeft mijn moeder me eens meegenomen naar een dwarsfluitconcert, en toen wist ik het zeker: dit wordt mijn instrument. Het was een keuze van binnenuit, maar ik hou ook ontzettend veel van viool, cello en piano. Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze. Er werd wel veel gemusiceerd thuis en we moesten natuurlijk veel oefenen. In het lager en het middelbaar zette ik mijn wekker zelfs speciaal voor zeven uur om nog wat te kunnen spelen voor school. En ook na schooltijd oefende ik. Als ik dat niet deed, herinnerde moeder me er wel aan”, zegt Klaasje in Story.

Klaasje wilde graag iets doen met haar liefde voor klassieke muziek en trok daarom naar het Conservatorium in Amsterdam. Ze droomde van een professionele carrière in de muziek.

“Het plan was toen om inderdaad als professioneel fluitiste te gaan werken, maar ik wist nog niet meteen hoe die plannen concreet zouden worden ingevuld, in concertzalen of als docente. Het kon nog alle kanten op.”