.
Klaasje Meijer
zondag 2 januari 2022

Klaasje Meijer riskeert haar leven in The Big Balance en wint

Klaasje op 40 meter hoogte

Sinds The Big Balance weet heel Nederland wat highlinen is - en dat het nog moeilijker is dan het lijkt. Van de zes BN’ers die zich voor het TV-evenement maandenlang in het zweet werkten, kon er maar eentje winnen… In de grote finale op Nieuwjaarsdag bleek voormalig K3-zangeres Klaasje Meijer de koelbloedigste. Zij liep in de nok van de Johan Cruijff ArenA over een strakgespannen lijn van twintig meter lang en slechts 2,5 centimeter breed – en won daarmee The Big Balance.

In een spectaculaire finale was Klaasje de enige die haar hoogtevrees overwon. Ze liep de volledige lijn op maar liefst veertig meter hoogte. Hiermee liet ze Olympisch windsurfkampioen Kiran Badloe, meervoudig wereldkampioen kickboksen Remy Bonjasky, basketballer Chatillla van Grinsven en realityster en DJ Dave Roelvink overtuigend achter zich. Illusionist Hans Klok verliet het strijdtoneel al voor de finale, met een blessure.

Gedurende drie groots opgezette afleveringen werd in The Big Balance al snel duidelijk hoe groot de uitdaging was. De BN’ers leerden in vier maanden tijd de verschillende technieken. Daarnaast voerden ze spectaculaire opdrachten uit, die meetelden voor het eindklassement. Ze werden gedurende die trainingen en de opdrachten tot het uiterste gedreven en dat heeft veel van ze gevergd. De angst om te vallen, de angst voor die enorme hoogte: het bleek allemaal lastiger te bedwingen dan ze vooraf dachten…

Klaasje is meer dan trots: “Ik had van tevoren nooit verwacht dat ik zo’n avontuurlijke wedstrijd kon winnen. Ik heb mijn angsten overwonnen en dat geeft me een enorme boost voor de toekomst.”