.
Linne en Thierry in Klopjacht
dinsdag 2 november 2021

Klopjacht: ene blunder na de andere

Hoe dom kan je zijn om je sociale media te checken?

Volledig van de radar verdwijnen en zeventien dagen uit handen van de speurders blijven, dat is het opzet van ‘Klopjacht’ op Play4. De speurders zijn goed bezig en wisten maandagavond het eerste duo op te pakken.
De pechvogels waren Linne en Thierry. Nu ja, pechvogels kan je hen niet noemen. Eerder naïef, onhandig of zelfs dom. Combineer dat met de sociale media-verslaving van Linne en je wist meteen al dat zij snel tegen de lamp zouden lopen.
De 25-jarige Linne uit Broechem lijkt overal wel hetzelfde paswoord te gebruiken, daarom ook dat de speurders niet veel moeite hadden om op haar sociale media te geraken. Er zijn nu éénmaal databases met paswoorden.

Linne wou absoluut naar één van haar beste vriendinnen in de Trixx te Antwerpen, de stad met vele honderden camera’s. En die verplaatsing van Oostende naar Antwerpen kost het duo de kop. “Na twee dagen binnen te zitten, heb ik echt wel de nood om iets spannends te doen”. Zo gezegd, zo gedaan. De speurders konden hun verplaatsing dankzij de gsm van hun vriendin Magnolia die hen naar Antwerpen voerde volgen. Dat Magnolia Linne en Thierry aan een hotel in Beveren afzette, maakte het de speurders makkelijk om hen op te pakken. Zeker omdat er op de TikTok van Magnolia ook nog een filmpje gepost werd dat op de parking van het hotel werd opgenomen.

Er zijn nu nog vijf duo’s die kans maken om uit handen van de speurders te blijven, maar de kans lijkt ons vrij klein dat er volgende week niet één koppel zal opgepakt worden. De vraag is wie de volgende blunder begaat.