.
Koen Crucke
zondag 6 november 2022

Koen Crucke: “Ik hoorde ze trekken en sleuren aan mij”

Hij was niet onder volledige verdoving

Een tijdje geleden moest Koen Crucke onder het mes voor een delicate oogoperatie. Er mocht niet veel verkeerd gaan of Koen had misschien nooit meer kunnen zien. Maar wat hebben ze precies gedaan? Koen legt het uit in Dag Allemaal.

“Aan de achterkant van je oogbol heb je twee lenzen, en daartussen zit een geleiachtig vocht. Als je ouder wordt, wordt dat vloeibaarder. Er zitten stofjes in en normaal blijven die liggen op de bodem. Maar bij mij zijn die beginnen te zweven. Dat vocht is er nu uitgehaald en vervangen.”

Waren die stofjes aan elkaar blijven plakken, dan was Koen blind geworden en dus was een operatie toch dringend nodig.

“Maar doof worden zou ik misschien nog erger vinden. Maar als je blind bent, mis je toch ook heel veel. Dus liever snel opereren. Ik laat een medisch probleem nooit lang aanslepen. Ik hoop dat ze in december mijn tweede oog kunnen doen.”

Gelukkig voor Koen is de operatie vlekkeloos verloren, en had hij zijn zenuwen onder controle. “Twee jaar geleden ben ik geopereerd aan mijn tweede heup, met epidurale verdoving, dus ik bleef bij bewustzijn. Je voelt dat ze aan je trekken en sleuren en je hoort kloppen en zagen. Maar mijn hartslag bleef de hele tijd hetzelfde. Ook nu was ik heel rustig.”

Bio van Koen Crucke

Meer Over:

Koen Crucke