.
Koen Wauters
vrijdag 6 januari 2023

Koen Wauters: “Als ik nog iets wil, moet het nu gebeuren”

Hij wordt ook een dagje ouder

Koen Wauters heeft altijd een grote liefde gehad voor Dakar-racen. Hij schreef er ook een boek over dat recent is gelanceerd. Daarin schrijft Koen: ‘Wat als m’n leven saaier wordt, mijn lijf geen avontuur meer aan kan? Daar ben ik bang voor.”

“Je zou het een midlifecrisis kunnen noemen. Een beetje laat misschien, maar de idee dat aan alles een eind komt, leeft meer dan ooit bij mij. De periode dat ik nog zulke gekke dingen kan doen, wordt almaar korter. 65, dat is al over tien jaar hé”, zegt Koen in Dag Allemaal.

Koen kan het zich moeilijk voorstellen dat hij over 10 jaar al 65 wordt. 10 jaar is voor Koen heel weinig en het is nu de tijd om nog vanalles te gaan doen, wat hij graag wil doen.

“Als ik nog iets wil doen, moet het nu gebeuren, straks kan het misschien niet meer. Dus ik ben inderdaad bang, ik heb heel veel vraagtekens bij de periode die komt in mijn leven. Gaat dat niet saai zijn? Ga ik racen niet te hard missen?”

Koen verkeert nog altijd in goede gezondheid, dus dat kan wel helpen om nog eventjes door te gaan. Maar het kan ook altijd sneller voorbij zijn dan je zelf denkt. “Maar wie weet wat ik allemaal in de plaats krijg. Misschien krijgt de leesmicrobe me te pakken. En er is nog zoveel wat ik met m’n kinderen wil meemaken. En misschien komen er ook wel kleinkinderen waar ik me op kan storten.”