.
Clouseau
maandag 25 april 2022

Koen Wauters blikt terug: “Je hebt de touwtjes niet meer zelf in handen”

Hij blikt terug op de beginjaren

Clouseau is al jaren erg populair in Vlaanderen. De beginjaren van de groep waren bijzonder hectisch en er zijn in die jaren heel wat meisjes flauwgevallen op de eerste rij. Het succes rond de groep is nog altijd erg groot, maar het gaat er al iets rustiger aan toe, dan toen.

“Het akelige aan die tijd is dat je de touwtjes zelf niet meer in handen hebt. Je krijgt je eigen onbehagen niet uitgelegd, en je kunt mensen niet vragen om even wat ‘normaler’ te doen. Het was een mooie tijd, maar ik ben wel heel blij dat die tijd ver achter ons ligt. Het was erover”, lacht Koen in Humo.

Koen werd in de beginjaren vaak met zichzelf en zijn bekendheid geconfronteerd. “Je mag er niet zelf in gaan geloven, want dat is gevaarlijk. Ik herinner me die jaren als een tijd van voortdurende, verplichte introspectie. Bekendheid dwingt je daartoe. Er wordt je elke dag een spiegel voorgehouden. Ik werd toen echt vaak geconfronteerd met mezelf. Maar gelukkig verdween de nood om mezelf voortdurend af te vragen wie ik ben.”

Download onze app voor iOS of Android