.
News Image

Koude douche voor Kevin Janssens

Haantjesgedrag in De Slimste Mens Ter Wereld.


Donderdagavond weten we wie De Slimste Mens Ter Wereld van dit jaar is en daarmee ook de opvolger is van Adil El Arbi. Dinsdagavond kregen we wellicht één van de leukste afleveringen van het meest recente seizoen van het succesvolle programma. Met dank aan Kevin Janssens, Kobe Ilsen, Danira Boukhriss , Bart Cannaerts, Adriaan Van den Hoof en presentator Erik Van Looy. Eén aflevering voor de halve finale van De Slimste Mens Ter Wereld waren de kandidaten nerveus. De inzet was dan ook groot: wel of niet in de halve finale en op één aflevering van de grote finale belanden. En ondanks het hoge niveau werd de kaap van 1.000 seconden weer niet gehaald.

Of werden de 1.000 seconden wél gehaald? Niet tijdens het spel maar mogelijk wel bij het gebruik van de lachspieren want gelachen werd er tijdens de aflevering van dinsdag. Het was Kobe Ilsen die als eerste groen mocht lachen bij het bekijken van zijn mooiste moment tijdens zijn deelnames aan De Slimste Mens Ter Wereld. Kobe wreef met zijn hand in het haar om te voelen of hij zijn haar de afgelopen weken écht had laten groeien voor Margriet Hermans. Na zijn deelname vliegt alles er onherroepelijk af want zijn haar groeit niet zoals hij het had gehoopt. De haardos op het hoofd had één voordeel: Kobe werd de afgelopen weken niet meer verward met Stan Van Samang.

Nog voor de eerste vraag was gesteld was het al feest tussen de kandidaten. Vooral Kevin en Kobe plaagden mekaar. Kobe gaf Kevin enkele tikjes en die liet zich niet doen. Zo bijvoorbeeld bij een opmerking over het feit dat zowel Danira als Kobe voor de nieuwsdienst van de VRT werken. Proficiat, zei Erik Van Looy waarop Kevin hem bedankte. Ja , jij niet he Kevin, reageerde Erik op zijn beurt. Terwijl Kevin op punt staat om van zijn glas water te drinken, zegt Kobe Ilsen daarvoor moet je gestudeerd hebben. Zonder te kijken gooit Kevin de inhoud van zijn glas richting Kobe maar het is vooral Danira die het water over zich heen krijgt. Danira neemt het glas van Kevin en gooit de rest van het glas over Kevin. Kobe doet hetzelfde met zijn glas. Danira haar dag kan niet meer stuk. De grappen over een miss wet t-shirt verkiezing vliegen in het rond en Bart Cannaerts past de titel van het programma aan naar De Arrogantste Mens Ter Wereld. Hilariteit alom.

De aflevering van dinsdag was op maat gesneden voor Danira die al snel een voorsprong wist op te bouwen. Te snel misschien zelfs want het ontging niemand dat Danira wel een heel makkelijke fotoronde kreeg in vergelijking met de andere kandidaten. Danira kreeg een fotoronde over realityreeksen te verwerken en wist alle antwoorden te geven. Maar liefst 150 seconden kwamen er op haar teller bij. Dat gebeurde eerder ook al tijdens de filmpjesronde waarbij Danira ook al vijf correcte antwoorden wist te geven. Minder goed verging het Kevin Janssens en Kobe Ilsen. Deze laatsten waren nochtans goed gestart maar pletwals Danira was weer niet te houden.

Ook niet te houden waren Kobe en Kevin die ook na het waterincident gewoon bleven doorgaan met op mekaars kap te zitten. Zo werden er tal van openingszinnen aangehaald om iemand te proberen te versieren. De jury wil er enkele horen maar Kobe twijfelt. Allez, toe Kobe, reageert Kevin. Kobe laat de kans niet onbenut om daarop te reageren met Ja, ik weet dat jij hulp kunt gebruiken. Kevin ziet er de humor best van in. De ene openingszin na de andere passeert de revue. Ook de minder goede trouwens. Danira heeft er één voor een man, vooral voor Kevin dan. Ge moet vragen aan een meiske He hallo, heb jij veel muizen in uw buik? Neen? Dan heb jij een goede poes. Kobe wist het antwoord en voegde nog toe dat hij die al eens had geprobeerd, zonder succes trouwens.

Adriaan heeft de smaak te pakken en gaat verder in op de openingszinnen. Adriaan heeft er eentje voor in een vol café. Daar moet je eens aan een meisje vragen: Masturbeert gij? Wat? Wat studeert gij?. Danira vraagt zich af wat Adriaan zou antwoorden als dat meisje zou bevestigen dat ze masturbeert. Dan zegzeg ik super'. Kobe blijkt een specialist ter zake en heeft er nog eentje: Hoe wil jij jouw eitje morgen? Gebakken of bevrucht? Kobe richt zich tot Danira en vraagt of hij haar gsm even mag hebben. Zij vraagt waarom waarna haar versierder vertelt dat hij naar huis wil bellen om te zeggen dat hij de vrouw van zijn leven heeft gevonden. Allemaal tips die totaal niet werken. Op vraag van Adriaan geeft Danira dan toch een tip die wel zou werken. Wat ons betreft mogen jullie die op eigen risico proberen: Gij stinkt, gaan we samen douchen?

Maar terug naar het spel Danira weet tijdens De Slimste Mens Ter Wereld 426 seconden bij elkaar te sprokkelen. Kobe Ilsen heeft net voor de start van het finalespel 305 seconden en Kevin Janssens bengelt onderaan met 224 seconden. Danira wint opnieuw en is benieuwd wie haar tegenstander in de halve finale zal worden. Kevin mag het finalespel starten en kan drie belangrijke ingrediënten van Tzatziki opnoemen voor hij past. Kobe kan er één aanvullen. De tweede vraag gaat over Louis Van Gaal. Kevin weet vier trefwoorden op te noemen, Kobe vult het resterende antwoord in. Kobe heeft bij de start van de derde vraag 162 seconden, Kevin heeft er 176. En dan stelt Kobe Ilsen teleur!



Kobe Ilsen kan maar één trefwoord geven bij Dirty Dancing. Hij komt niet verder dan Patrick Swayze. Kevin krijgt de kans om Kobe een tik uit te delen maar kan maar twee trefwoorden vinden. Zelfs het woord Oscar komt uit niemands mond. Moet je Oscar niet iedere keer opnoemen als je trefwoorden over een film moet opsommen? Kobe staat bij de start van de vierde vraag op 117 punten, Kevin op 144. Een vraag over de deelstaten van Yoegoslavië doet de stand maar een beetje dalen. Dan een vraag over Edison. Ook hier laten Kobe en Kevin een belangrijk antwoord als Amerikaan liggen. Kevin staat ondertussen op 43 seconden, Kobe heeft er 84. Met vijf antwoorden kan Kevin Kobe naar huis spelen bij een vraag over Willem Elschot. Onbegonnen werk voor Kevin, hij kan maar één antwoord geven en past op 37 seconden. Kobe heeft met twee antwoorden genoeg om Kevin uit te schakelen maar kan ook maar één antwoord geven en besluit zich te laten zakken tot op 16 seconden. Op die manier heeft hij met het woord Meir al voldoende om Kevin bij de laatste vraag over de duurste winkelstraten van het land uit te schakelen. En daarmee valt het doek voor Kevin Janssens bij De Slimste Mens Ter Wereld.



In de halve finale spelen woensdagavond Kobe Ilsen, Danira Boukhriss en nieuwkomer Stan Van Samang voor twee finaleplaatsen.

Bio van Kevin Janssens

Meer Over:

Kevin Janssens