.
Clouseau
dinsdag 11 juni 2024

Kris Wauters: “Dat was een serieuze eyeopener” 

Maar het moest onder een andere identiteit  

Clouseau is ondertussen veertig jaar bezig en veel dingen zijn voor Koen en Kris Wauters ondertussen al normaal geworden. Maar dat mensen tijdens een show van 2,5 uur zomaar alles kunnen meezingen, dat is iets wat ze nooit normaal willen vinden.

“Op dat vlak was Pukkelpop een eyeopener. Ik heb het publiek meer laten zingen dan ik ooit gedaan had. Die liedjes zijn vaak ook ouder dan die gasten zelf die naar festivals als Pukkelpop komen”, klinkt het bij Koen en Kris in Het Laatste Nieuws.

Hun optreden op Pukkelpop was een groot risico en een half uur voor ze moesten optreden, stond er nog niemand. Ze stonden dan ook niet als Clouseau op de affiche maar als Takastaja.

“20 minuten voor aanvang stond het vol. Toen wist ik: 'Dit gaat er zo hard op zijn. Het was wel eerst jammer dat we een andere identiteit moesten aannemen voor we daar mochten optreden. De bruggen tussen genres zijn bij jonge mensen weg, maar bij officiële instanties zoals radiozenders en festivals niet. Die hebben hun eigen identiteit en specifiek genre, en Pukkelpop is een alternatief festival voor jonge mensen. Maar goed, het was plezant. En anders hadden we er niet gestaan.”