.
Kris Wauters
vrijdag 7 juni 2024

Kris Wauters: “Ik ben nog nooit zo hard uitgelachen”

Hij geloofde er altijd al in

Toen Clouseau voor het eerst mocht optreden in 1984 tijdens een aperitiefconcert, hadden ze nooit geloofd dat ze nu een van de populairste bands van Vlaanderen zouden zijn. Ze mochten uiteindelijk op Marktrock spelen en aan iedereen laten zien wat ze konden.

“Ik geloofde er vóór Marktrock al in. We deden veel covers, maar we hadden ook al een paar Nederlandstalige nummers, zoals Brandweer . Je voelde dat dat aankwam bij de mensen. Ik heb ooit in een vol café geroepen: 'Als wij een album maken vol met zulke liedjes, verkopen we er 10.000.' Ik ben nooit zo hard uitgelachen. In 1989 was het zo ver. Ons eerste album Hoezo kwam uit. Een van de nummers die werden opgepikt, was Daar gaat ze . Onze platenbaas Hans Kusters zei: 'We brengen dat niet uit op single, de mensen moeten de elpee maar kopen.' Dat gebeurde, met tienduizenden per week”, zegt Kris in Het Laatste Nieuws.

Hun single ‘Anne’ betekende voor de groep de grote doorbraak. Ze hadden het geluk dat de single net uitkwam op het moment dat VTM van start ging en ook ‘Tien Om Te Zien’ op tv kwam.

“We hadden ook meegedaan aan de voorronde van het Songfestival. Iedereen vond dat we eigenlijk hadden moeten winnen. Toen is het ontploft. ”