.
Kristel Verbeke
zondag 29 mei 2022

Kristel Verbeke: “Claudia is mijn persoonlijke hulpverlener”

"Soms vertel ik haar over vroeger, toen ik het zelf heel moeilijk had"

Zangeres Kristel Verbeke en sociaal werker Claudia Di Vaio spreken zich in Het Belang Van Limburg uit over de schrijnende maatschappelijke situaties die ze tegenkomen tijdens het maken van het programma 'Zorgen Voor Mama'.

Kristel Verbeke en Claudia Di Vaio startten aan het tweede seizoen met nog evenveel vuur en passie als het eerste. “Er zijn nog zoveel verhalen over armoede die verteld moeten worden”, aldus Kristel. “Verhalen met andere nuances dan in het eerste seizoen. Wat mij betreft was een tweede seizoen dan ook de enige optie.”

Het duo maakt zich boos over het feit dat onze overheid en de leiders van ons land maar weinig empathie tonen om dingen te veranderen. “Onze sociale zekerheid is eigenlijk één gigantisch kluwen. De papiermolen is veel te ingewikkeld”, is hun conclusie.

Kristel beleefde in haar jeugd hetzelfde scenario als de mensen die ze nu begeleidt op televisie. Ze groeide zelf op in een gezin waar geldzorgen centraal stonden.

Gelukkig heeft ze een goede band met sociaal werker Claudia. “Bij Claudia kan ik terecht met alles waar ik mee zit. Soms vertel ik haar over vroeger, toen ik het zelf heel moeilijk had. Dan ben ik blij dat ik mijn persoonlijke hulpverlener bij me heb”, geeft ze lachend mee.

Bio van Kristel Verbeke

Meer Over:

Kristel Verbeke