.
Kamal Kharmach en Kristel Verbeke
zaterdag 14 oktober 2023

Kristel Verbeke: “Geld is niet het doel”

Ze helpt gezinnen waar nodig

Op VRT 1 is sinds kort ‘Geld Gezocht’ te zien. Het programma wordt gepresenteerd door Kamal Kharmach en Kristel Verbeke. Zij helpen gezinnen met hun budget en zoeken samen uit waar er misschien toch wat bespaart kan worden.

Daarvoor vragen Kristel en Kamal inzicht in alle financiële documenten, in inkomsten en uitgaven en gaan ze in het huis van de deelnemers op zoek naar de verloren euro’s die het verschil kunnen maken.

“Om te beginnen heeft onze ploeg die achter de schermen werkt wonderen verricht. Samen met de Gezinsbond, partner van het programma, brengen we elk gezin financieel helemaal in kaart. Om te helpen moesten we het nooit ver zoeken. Want meestal lekt er geld naar maandelijks terugkerende kosten of naar alledaagse dingen als boodschappen”, begint Kristel in Primo/

Kristel en Kamal moeten toegeven dat bewust omgaan met geld niet zo makkelijk is en dat ze goed begrijpen dat mensen daar de mist in gaan.

“Kamal en ik willen de gezinnen helpen om zicht te krijgen op hun uitgaven en samen bedenken hoe ze beter kunnen sparen voor hun grote dromen. Met geld om te studeren, sparen voor kwali-tijd en de wens om een huis te kopen, zijn die dromen ook bijzonder concreet. Geld is niet het doel, maar eerder een middel.”

Bio van Kristel Verbeke en Kamal Kharmach