.
Kristel Verbeke
woensdag 25 september 2024

Kristel Verbeke werkt aan nieuw seizoen Zorgen voor mama

Bijna 1 op 5 loopt risico op leven in armoede

Kristel Verbeke werkt aan een vierde seizoen van Zorgen voor mama voor VRT 1. Wie in armoede verkeert, zichzelf herkent in de problematiek en zijn/haar/hun verhaal misschien wil delen, kan zich inschrijven via www.vrtmax.be/doemee. Kristel en de coaches van Zorgen voor mama gaan opnieuw aan de slag met verschillende mensen die in (kans)armoede leven, en belichten via hun persoonlijk verhaal diverse deelproblematieken.

Nog altijd loopt 18,6% van de Belgische bevolking een risico op armoede of sociale uitsluiting. (Bron Statbel 8/2/2024). Vlaanderen beleefde in Zorgen voor mama mee wat armoede voor hen betekent: véél meer dan centen tekort. Schaamte, schuldgevoel, sociale uitsluiting … Een verleden dat een hypotheek zet op het heden.

Zorgen voor mama is er in het vierde seizoen opnieuw voor moeders, vaders en ook jongeren in (kans)armoede, nadat die laatste groep vorig seizoen voor het eerst werd bijgestaan door een jongerencoach. Maar het nieuwe seizoen belicht ook de thematiek van seniorenarmoede. In België loopt 1 op 5 ouderen het risico om in armoede of sociale uitsluiting te leven. 17,9% van de Belgische 65-plussers woont in een huishouden waarvan het totale beschikbare inkomen lager ligt dan de armoededrempel. Bij Belgen van 75 jaar of ouder gaat het zelfs om 1 op 4 personen. Mobiliteit, huisvesting, lage pensioenen, de digitale kloof en eenzaamheid zijn problemen die in deze leeftijdscategorie erg spelen.

Wie in armoede verkeert, zichzelf herkent in de problematiek en zijn/haar/hun verhaal misschien wel wil delen, kan zich inschrijven via www.vrtmax.be/doemee. Als je inschrijft, neemt het team van Zorgen voor mama telefonisch contact met je op. Dat contact is verkennend en helemaal vrijblijvend: het verplicht niet tot deelname.

Bio van Kristel Verbeke