.
Kurt Van Eeghem
zaterdag 23 maart 2024

Kurt Van Eeghem: “Wat hij daar heeft gedaan, was echt fameus!”

Hij is een grote fan

Had het van televisiekijkend Vlaanderen afgehangen, dan was ‘De 3 Wijzen’ nog altijd op televisie te zien. Kurt Van Eeghem heeft het programma 11 jaar gepresenteerd, maar daarna was het op.

“Op een bepaald moment zijn de dingen gewoon op. Ook voor mezelf. Het feest was voorbij en de mensen merkten dat. Je moet zoiets niet kunstmatig in stand proberen houden. Het was gedaan en dat was niet erg”, zegt Kurt in Primo.

De tijden zijn natuurlijk veranderd en er zijn heel wat nieuwe presentators bijgekomen. Kurt zelf is grote fan van Steven Van Herreweghe. Kurt vindt hem een groot talent.

“Wat hij met die kinderen gedaan heeft in 'De Jaren 80 voor Tieners' was echt fameus. Puur talent die gast! Geef hem carte blanche en betaal hem goed en hij scoort gegarandeerd. Verder kan ik programmadirecteurs alleen maar aanraden om al die formats uit Amerika in de vuilnisbak te gooien. Toen ik nog voor tv werkte, kreeg ik wekelijks filmpjes van zo'n Amerikaans programma opgestuurd met de vraag: 'Is dit niks voor jou?' Natuurlijk is een format uit Baltimore niks voor mij! Om het dan ook nog volgens de regels van die Amerikanen te presenteren, zeker? Geen denken aan!”

Bio van Kurt Van Eeghem

Meer Over:

Kurt Van Eeghem