.
Kurt Van Eeghem
vrijdag 29 maart 2024

Kurt Van Eeghem: “Echt een vorm van verkrachting”

Toen had hij er last van

In de jaren 90 was Kurt Van Eeghem een graag geziene man op televisie. Dat bewezen ook de verschillende Gouden ogen en tal van andere prijzen die hij heeft gewonnen.

“Ik heb mijn populariteit nooit echt lastig gevonden, behalve een keer. Die ene keer dat een volledige bus meisjes met tante non voorop op me af kwam gevlogen. Echt een vorm van verkrachting. Dat was ten tijde van 'Hitring”, lacht Kurt in Primo.

Presenteren doet Kurt niet meer, maar boeken schrijven des te meer. Hij is nu volop bezig aan ‘Oostende in de Belle-Epoque’, zijn nieuwste boek.

“Ik ben een kind van de zee, geboren en getogen in Zeebrugge. Maar ik kom graag en vaak in Oostende. Het heeft een allure, een grandeur, die geen enkele andere badstad heeft. Ook in de winter valt er van alles te beleven. Oostende heeft ook een beetje ranzigheid, maar dat moet een stad hebben. Dat besefte ik als kind al. We gingen ofwel in Brugge, ofwel in Oostende inkopen doen. Maar ik vond Oostende altijd leuker. Brugge was wat ingeslapen in die tijd.”

Bio van Kurt Van Eeghem

Meer Over:

Kurt Van Eeghem