.
News Image

L’été Indien nieuwe single CocoJr.

Net nu de zomer voorbij lijkt te zijn...


De single “L’été Indien” van Cocorjr. is sinds vrijdag 20 september verkrijgbaar als digitale download en via de courante streamingplatforms. Het nummer maakt ook deel uit van de tracklisting van het album ‘Rediscovered’.



Pour la petite histoire: Joe Dassin begon zijn zangcarrière in 1964, het geboortejaar van Cocojr. Hij stierf op 20/08/1980, exact 22 jaar voor de geboorte van Coco’s jongste zoon Yaro (°20/08/2002). Coco leerde Joe Dassin en zijn repertoire kennen via ‘Chansons à la carte’ het muziekprogramma op zondagavond op de toenmalige RTB (1972-1983). L’été Indien werd geschreven door Toto Cotugno, Pasquale Losito en Vito Pallavicini, heette oorspronkelijk ‘Africa’ en werd eerst opgenomen door Albatros, de groep van Cotugno & Losito. Zij schreven ook ‘Oasis’, later als ‘Et si tu n’existais pas’ onsterfelijk gemaakt door, et oui: Joe Dassin.



Toen Coco een reggae-versie wou maken van l’été Indien, kwam er bij het bewerken al snel een tango-sfeer bovendrijven. Of, hoe een oorspronkelijk Italiaans, in ’t Frans gezongen/gesproken nummer, over een romance tijdens een Indian Summer in Noord America, kan leiden tot een even gewaagd als geslaagd huwelijk tussen reggae en tango. De ideale soundtrack bij een mooie nazomerdag....


Bio van Coco Jr.

Meer Over:

Coco Jr.

Bio van Joe Dassin

Meer Over:

Joe Dassin