.
News Image

Lander Severins is de stem van Simba in de Vlaamse versie 'The Lion King'

Wat een eer voor de jongeman.


Woensdag ging de nieuwe verfilming van 'The Lion King' in première in de Vlaamse bioscoop. Niemand minder dan opkomend cabarettalent, Lander Severins (links op de foto), spreekt de stem in van Simba in de Vlaamse vertolking. De 23-jarige Lander is onder meer bekend van het cabaretduo Grof Geschud, zijn debuutvoorstelling 'Maanlander' en het Eén-programma 'Voor de Leeuwen'.



Lander Severins over zijn ervaring als stemacteur van Simba: “Volgens mij was het pure typecasting. Al mijn hele leven noemen mensen mij de Simba van het gezelschap door mijn warrige krullen. Het is dan ook een gigantische eer om al zo vroeg in mijn carrière zo’n droomrol te spelen. Ik ben SDI Media en Disney heel dankbaar dat ik hier deel mag van uitmaken. De geweldige regie van Frank Hoelen haalt altijd het beste in iemand naar boven.



Lander zijn personage, Simba, is een jonge welp die later zijn vader, koning Mufasa, zal opvolgen. Maar niet iedereen is hier tevreden mee. Mufasa's broer - en voormalige erfgenaam van de troon - wil dit plan dwarsbomen. Deze live action remake blijft trouw aan het klassieke verhaal en maakt gebruik van de nieuwste technieken. Met de stemmen van Lander Severins als Simba, Charlotte Campion als Nala, Marc Peeters als Mufasa, Hans Peter Janssens als Scar, Mike Wauters als Pumbaa en Laurenz Hoorelbeke als Timon. In de Engelse versie zijn de hoofdrollen weggelegd voor Donald Glover als Simba, Beyoncé Knowles-Carter als Nala, James Earl Jones als Mufasa, Chiwetel Ejiofor als Scar, Seth Rogen als Pumbaa en Billy Eichner als Timon.



Lander over 'The Lion King': De film is prachtig gemaakt en in de studio had ik op verschillende momenten een serieuze krop in de keel. De film is een echte aanrader. Maar met zo'n klassieker van formaat moet dit niet meer gezegd worden. Ik Hakuna Matata in ieder geval vrolijk verder.


Bio van Lander Severins

Meer Over:

Lander Severins