.
News Image

De acht talenten halen nog één keer alles uit de kast

Finale Voor De Leeuwen op Eén.
Op donderdag 19 oktober zetten de acht jonge talenten van Voor de leeuwen nog één keer alles op alles om de lach van het publiek én de eregast te veroveren. Niemand minder dan Bart De Pauw kiest wie voor hem de Zilveren Leeuw mee naar huis mag nemen.
In deze laatste aflevering reikt Bart De Pauw ook de Gouden Leeuw uit aan het talent dat over de hele lijn het meest indruk maakte. Bart laat zich hiervoor bijstaan door de eregasten van de voorbije afleveringen. Juryvoorzitter Sven De Ridder vat hun mening samen:Ze maakten alle acht indruk en ze hebben allemaal heel veel doorgroeimogelijkheden. Ze bezitten allemaal een 'sparkle' waarmee ze een heel bos in vlammen kunnen zetten. Ook het publiek kiest mee wie van de acht talenten het meest kon overtuigen.

Nic De Houwer
Nic De Houwer maakte meteen indruk met zijn zelfgeschreven lied voor Maaike Cafmeyer. Hij bracht niet alleen Drs.P tot leven, hij photoshopte er ook een hilarisch filmpje bij. Verder had de treinbestuurder de hand in verschillende openingsnummers, waaronder een verbluffende Urbanus-medley, ontpopte hij zich tot demonische quizmaster in de 'Sven De Ridder-quiz' en zorgden zijn weergaloze imitaties voor een pijnloze bevalling van Tine Embrechts.
Nic kreeg een Zilveren Leeuw van Maaike Cafmeyer.

Pieter Verelst 
Pieter Verelst heeft het voor wereldleiders: Jezus in een moderne versie van het Laatste Avondmaal, Napoleon als sidekick van Jade en (vooral) Hitler in een hommage aan Mel Brooks veroverden moeiteloos het hart van het publiek in De Centrale in Gent. De zwangere Tine Embrechts kreeg Pieters gevoelige kant te zien in de pianoballade Ik wil uit je komen en Bart De Pauw kreeg een lesje virtuoze mondgitaar. 
Pieter kreeg een Zilveren Leeuw van Sven De Ridder.

Dries De Vis
Dries De Vis verstomde het publiek meermaals met zijn enorme stembereik. Urbanus ontdekte hoe Bakske vol met Stro zou klinken mocht Koen Wauters er zich mee bemoeien en voor Maaike zong hij de sterren van de hemel op haar officieuze begrafenis. In de filmpjes maakte hij onder meer indruk als manager van Sven De Ridder en als sidekick van Dimitri Leue in de Galaxy in Tienen.
Dries kreeg een (gedeelde) Zilveren Leeuw van Urbanus.

Jade Mintjens 
Jade Mintjens is de benjamin van het gezelschap. Toch profileerde de achttienjarige zich ongegeneerd tot opvolgster van de helaas vroegtijdig overleden Maaike Cafmeyer. Haar lied over vrouwen van 1m78 bleek zeer herkenbaar voor Tine Embrechts en haar stand-up over buitenaards leven vond Adriaan Van den Hoof... buitenaards. Samen met Dries schitterde Jade week na week in de afsluitende sketch van Voor de leeuwen: de 'Dienst Kijkgeluk'.
Jade kreeg een Zilveren Leeuw van Adriaan Van den Hoof.

Peter Hens 
Peter Hens kwam (uit de Kempen), zag (dat het goed was) en overwon (met zijn zoektocht naar BV-korting in de finale aflevering). Zijn dronkenmanslied Tien Trappisten zou niet misstaan in 'Het Witte Paard' (dixit Sven De Ridder) en ondanks een falend achtergrondkoor maakte hij van Liefde voor Muziek toch Maaike Cafmeyers nieuwe lievelingsnummer.

Ariane Van Hasselt 
Ariane Van Hasselt viel niet alleen op door haar vlammende haarkleur en opvallende tattoo, maar ook door haar autoharp en talent voor onder water zingen. Haar zelfgeschreven liedjes ontroerden Urbanus en inspireerden Sven De Ridder tot een staande ovatie. Arianes rol als Tupperware/Upperdare-consulente zorgde dan weer voor een hit op het internet.
Ariane kreeg een (gedeelde) Zilveren Leeuw van Urbanus.

Lander Severins
Lander Severins veroverde menig hart met zijn eeuwig twinkelende ogen en blonde krullen. Zijn 'Lander op een Ander' evolueerde van geïmproviseerde gastbijdrage tot vast item dat vooral bij het jonge publiek zeer gesmaakt werd. Dat er ook een onvervalste Pharrell Williams in hem schuilt, bewees hij met zijn ode aan Adriaan Van den Hoof.
Lander brengt op 19 oktober zijn eerste eigen cd uit, Maanlander.

Anouck Luyten groeide elke week meer in haar rol. Als een duiveltje-in-een-doosje imponeerde ze eerst Sven De Ridder, later ook alle andere eregasten. Hoogtepunten waren haar eigenzinnige interpretaties van cultfiguren als 'Ons Irene' in de Jordi Bosmansshow, 'Animal' uit de Muppet-Show en de dochter van de 'Man van Melle'.
Anouck kreeg een Zilveren Leeuw van Tine Embrechts.

Voor de leeuwen - finale, op donderdag 19 oktober om 20.40 uur op Eén.

Download onze app voor Android of iOS