.
Leah Thys in Thuis
maandag 14 november 2022

Leah Thys moet tweemaal slecht nieuws slikken

Opnieuw opdoffer te verwerken

Leah Thys, die we kennen uit ‘Thuis’, heeft nog maar pas schokkend nieuws moeten verwerken en krijgt al opnieuw een opdoffer te verwerken. De actrice is momenteel herstellende van een spoedoperatie aan de heup nadat een botinfarct werd vastgesteld.

Maar ook op carrièregebied gaat het Leah Thys niet voor de wind. Op de set van ‘Thuis’ heerst momenteel veel onzekerheid. De VRT is namelijk bezig met een nieuw transformatieplan dat de productie van ‘Thuis’ wil uitbesteden.

“Door mijn operatie ben ik niet naar de vergadering van het personeel geweest, maar ik weet dat de hervormingen moeilijk liggen bij mijn collega’s,” vertelt Leah aan Dag Allemaal. “Er moet bezuinigd worden, maar de vraag is natuurlijk: Op welke manier doe je dat het beste? De vakbonden denken daar anders over dan de directie,” zucht ze.

Voor Leah en de rest van de ‘Thuis’-crew zit er niks anders op dan bang afwachten wat de directie zal beslissen. De actrice had zich haar verdere carrière bij de VRT wel anders voorgesteld.

“We krijgen bitter weinig info,” stelt Leah. “Dat zorgt ervoor dat het een beangstigende situatie is. We weten niet hoe het verder moet voor veel mensen op de set. Ik hoop dat er geen drastische veranderingen komen, maar dat zal afhangen van wie ‘Thuis’ overneemt.”

Bio van Leah Thys

Meer Over:

Leah Thys Thuis