.
Leen Demaré
woensdag 9 oktober 2024

Leen Demaré: “Het is raar dat hij zo plots verdwenen is”

Het gebeurde heel onverwachts

Dré Steemans, alias Felice, mag dan wel al overleden zijn, hij is nog lang niet vergeten door zijn collega’s. Zij herinneren hem als een sympathiek man, maar wel eentje die wilde dat alles goed verliep tijdens zijn tv-programma’s.

Hij was ook gekend als de man die vragen durfde te stellen die andere presentatoren nooit zouden durven stelle.

“Hij maakte gebruik van het typetje Felice Damiano. Soms kan me ineens de gedachte overvallen: Dré maakt dit allemaal niet meer mee. Het is raar dat hij zo plots uit ons leven verdwenen is. Was hij niet gestorven, zou hij nu 70 zijn en op de één of andere manier nog entertainmentprogramma's maken. Hij had veel vrienden en zou zeker nog van het leven genieten”, zegt collega Leen Demaré in Primo.

Leen omschrijft Dré als een perfectionist, en dan vooral op de werkvloer. Maar hij was ook heel gastvrij. Zo is Leen af en toe bij een feestje van hem aanwezig geweest en omgekeerd ook.

“En wat ik ook nog weet: hij was altijd een deugniet. Dat ondeugende kantje typeerde hem. Maar Dré was een verstandige man, had een visie op alles. Je kon ernstige gesprekken met hem voeren. Hij liep zeker niet als een soort clown door het leven. Al was hij ook geen ongelukkige mens.”

Bio van Leen Demaré en Dré Steemans