.
News Image

Leen Dendievel: hij was 27, ik was 13

Leen Dendievel tot over haar oren verliefd. 


“Bekendheid is een frakske dat ik nooit heb willen aantrekken.” Aan het woord is Leen Dendievel, ook bekend als ‘Kaat uit Thuis’. Vanavond is zij te gast in Het Zomert Met...



Leen groeide op in het West-Vlaamse Kooigem. “Ik was een echte ‘knechtebrakke’ zoals ze in het West-Vlaams zeggen: een jongensmeisje. Ik kom uit een arbeidersgezin. Mijn moeder is poetsvrouw, mijn vader metser en mijn broer tuinier. Ik heb daardoor heel veel respect voor mensen die met hun handen werken, dat is niet te onderschatten.” Leen maakte zelf haar toekomst door hard te werken, onder andere als postbode. Ze leert Bruno de geheimen van de stiel.



“Je moet je dromen najagen”, vertelt ze gepassioneerd. “Dat vind ik belangrijk. Ik heb auditie moeten doen om binnen te geraken en vervolgens heb ik gewerkt om te kunnen studeren.” Voor theaterliefhebbers is Leen geen vreemde, maar sinds ze de rol van transgender Kaat vertolkt in Thuis is haar bekendheid de hoogte in geschoten. “Bekendheid is een frakske dat ik nooit heb willen aantrekken”, vertelt ze. “Ik wilde erkenning waardoor mensen wisten wie Leen Dendievel was; en dat ik een rol kon hebben. Ik heb eens een auditie gehad waarbij ze zeiden: ‘Goed, maar niet bekend genoeg. Dat wou ik niet meer meemaken.’”



Naast actrice is Leen ook assistent-psycholoog en bracht ze eerder al een boek uit over liefdesverdriet. Bij Bruno vertelt ze over de eerste keer dat het haar overkwam. “Op mijn allereerste reis was ik hevig verliefd op de monitor: hij was 27, ik was 13. Na die reis had ik echt liefdesverdriet, want we hadden een klik”, vertelt ze. “We zijn blijven schrijven en hebben elkaar zes jaar later teruggezien, toen ik studeerde. De verliefdheid was intussen over, maar de klik was er nog.”



Het zomert met Leen Dendievel: dinsdag 28 augustus om 21.20 uur op Eén.

Bio van Leen Dendievel

Meer Over:

Leen Dendievel