.
Leo Madder
maandag 13 februari 2023

Leo Madder: “Het is vaak een ge​​​​​​​noegen om dat te mogen doen”

Hij mist hem nog steeds

Een vader hoort zijn kinderen niet als eerste ten grave ten brengen. Jammer genoeg werd het harde realiteit voor Leo Madder. Zijn zoon Donald kwam te overlijden tijdens een auto-ongeval op veel te jonge leeftijd.

“Donald was niet alleen mijn zoon, hij was mijn vriend, mijn partner, mijn collega – de beste die ik ooit heb gehad. Toen ik ben gescheiden heeft hij me opgevangen. Donald was alles voor mij, werkelijk alles”, vertelt Leo in Dag Allemaal.

De dood van Donald kwam heel hard aan en even wist Leo niet meer wat hij met zijn leven moest doen. Hij heeft er dan ook vaak aan gedacht om er ook allemaal mee te stoppen.

“Maar dan zou ik de mensen die om mij gaven dezelfde pijn hebben aangedaan, en dat wilde ik niet. Dus ik besloot door te gaan. Het was ploeteren door de modder, af en toe erin wegzinken en weer rechtkomen. Gelukkig had ik toen ‘Spoed’, zodat ik mij kon focussen op mijn werk en niet de hele tijd moest nadenken.”

Hoewel het verlies erg moeilijk blijft, wordt het voor Leo steeds makkelijker om over Donald te praten. “Het is vaak een genoegen om over mijn zoon te kunnen praten, al zijn er nog moeilijke momenten. Ik denk nog bijna elke dag aan hem, maar mijn focus ligt nu op de kleinkinderen.”

Bio van Leo Madder en D.B. Sweeney