.
Lies Vandenberghe
dinsdag 16 mei 2023

Lies Vandenberghe: “Daar zat ik dan naast een zwangere vrouw”

Terwijl ze net een tweede miskraam moest verwerken

Een miskraam verwerken, het is één van de moeilijkste dingen in het leven. Ook Lies Vandenberghe en haar man Maarten Vangramberen kunnen erover meepraten.

Lies verloor in amper één jaar tijd twee zwangerschappen. Elke keer rond de 10 à 11 weken. Maar derde keer goede keer en 9 maand later werd zoon Victor geboren.

“Ik was dus een jaar lang zwanger, eigenlijk. Je zag het al in mijn gezicht. Ik kreeg zelfs berichtjes van opmerkzame kijkers. Tot onze droom telkens uit elkaar spatte. Mensen kenden onze vreugde toen nog niet, dus ze snapten ons verdriet ook niet”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Lies heeft heel erg getwijfeld of ze zou meewerken aan de podcast van Julie Van den Steen die het onderwerp centraal stelt. Lies was bang voor de reacties.

“Maar uiteindelijk ben ik heel open geweest tegen Julie, er viel iets van mijn schouders af. Ik gaf ook alle details over hoe de vruchtjes werden weggenomen. De eerste keer gebeurde dat met pilletjes die blijkbaar dienen tegen een maagzweer. Dat was intens. De tweede keer was p het verloskwartier. Ik zat er in dezelfde wachtkamer as vrouwen met een bolle buik. Op de gang hoorde ik een vrouw aan de monitor en het hartje van een baby dat wel klopte. Daar zit je dan: niet wetende of er bij jou ooit nog een volgende komt.”

Bio van Lies Vandenberghe

Meer Over:

Lies Vandenberghe