.
 Lies Vandenberghe, Maarten Breckx
woensdag 26 juli 2023

Lies Vandenberghe: “Ik ben niet snel gechoqueerd”

Ze moest er tegen kunnen

Als jong meisje in een café werken, het zou niet iedereen gegeven zijn. Niet alleen omwille van het harde werken, maar vooral omwille van de schuine moppen die er worden verteld. Lies Vandenberghe heeft er heel wat moeten aanhoren in de tijd dat ze als jobstudent werkte in het café van haar ouders.

“Gelukkig ben ik niet snel gechoqueerd en kan ik veel relativeren. Van opdringerige klanten heb ik eigenlijk nooit last gehad. Zelfs als jong meisje kon ik echt wel voor mezelf opkomen. Op dat vlak is mijn moeder hét voorbeeld, zo’n sterke vrouw”, vertelt Lies in Story.

Lies bleef altijd vriendelijk tegen de klanten, hoe bruut ze ook waren. Haar vriendelijkheid maakte hen zelfs een beetje ongemakkelijk.

“Maar aan het einde van de avond gingen ze wel met de glimlach naar buiten. Bovendien was mama heel streng op het alcoholgebruik, omdat ze besefte dat ze als uitbaatster een serieuze verantwoordelijkheid had. Als zij vond dat de klant genoeg op had, dan schonk ze geen alcohol meer. Of ze gaf ze alcoholvrij bier. Dat hadden ze niet eens door.”

Bio van Lies Vandenberghe

Meer Over:

Lies Vandenberghe