.
Lies Vandenberghe
donderdag 13 oktober 2022

Lies Vandenberghe: “Ik keek daar heel erg naar uit”

Maar het was ook spannend

Begin juli beviel Lies Vandenberghe van een tweede zoontje Victor. Zij en haar man Maarten Vangramberen hebben al samen één zoontje, maar nu is hun geluk compleet.

Normaal zou Lies rond deze tijd terugkeren naar de VTM Nieuws-studio, maar Vandenberghe kiest ervoor om nog wat langer thuis te blijven. Niet alleen voor de baby, maar ook voor zichzelf. Waarvoor ze wel even een uitzondering wil maken is voor het Gala van de Kristallen Fiets. Die ging ze nog met plezier uitreiken aan de winnaar.

Voor Lies was het de allereerste keer dat ze zo’n grote show mocht presenteren en dat aan de zijde van Freek Braeckman. “Ik keek daar enorm naar uit. Niet alleen omdat hij zoveel ervaring heeft, maar hij is ook heel creatief en humoristisch. En sportief. Hij heeft nog op wereldniveau geschermd.”

Lies is niet zoals velen onder ons een grote wielerfanaat en probeert de wedstrijden toch een beetje op de voet te volgen. Niet alleen voor haar job, maar ook omdat ze het erg leuk vindt. “Maar er komt vaak ook deadlinestress bij kijken”

“Behalve afgelopen zomer dan. Dan kon ik er echt van genieten. Eerst vanuit het moederhuis en daarna vanuit de zetel met een kleintje. Kort nadat Victor geboren werd, won Wout van Aert de vijfde etappe in de Tour en reed hij in het geel. Bij elke overwinning van een Belg in een koers huilde ik.”

Bio van Lies Vandenberghe

Meer Over:

Lies Vandenberghe