.
Linda Mertens
maandag 30 oktober 2023

Linda Mertens: “Dan stort je wereld in”

Zij kreeg verschrikkelijk nieuws

Het is gebeurd: Linda Mertens is terug. Op 27 en 28 oktober stond ze samen met Regi opnieuw in het Sportpaleis en we moeten het toegeven: dit was de comeback waarop heel Vlaanderen zat te wachten.

Zo’n 6 jaar geleden overleed Lio, haar dochtertje, aan de vreselijke ziekte. Dat was heel heftig voor Linda om dat verwerkt te krijgen. Ze zei de spotlights tijdelijk vaarwel en trok zich terug in de anonimiteit. Haar eerste interview sinds lang geeft ze aan NINA.

“Ik heb het veel te warm en mijn hart klopt in mijn keel. Door mijn posttraumatische stress schiet de adrenaline snel de hoogte in. Het is moeilijk om me zo kwetsbaar op te stellen. Maar alles wat ik vanaf nu ga ondernemen, doet me groeien”, begint ze voorzichtig.

Toen haar dochtertje overleed, stortte haar wereld helemaal in. Maar nu heeft ze stilletjes aan haar leven terug op de rails. Ze blikt nog even terug op het moment dat ze het nieuws te horen kreeg van de ziekte van haar dochtertje.

“Ze was zes maanden oud toen ik merkte dat ze een klein bolletje had in haar lip. Eerst denk je dat het iets onschuldigs is. Een paar maanden later kregen we het verdict dat het een zeldzame agressieve k*nker was. Zeldzaam en agressief: twee woorden, in combinatie met k*nker, die ik echt niet wilde horen. Mijn wereld stortte in. Ik had zo'n perfect, keischattig poppemieke. Het is de nachtmerrie van elke ouder”

Download onze app voor Android of iOS