.
News Image

Lize Feryn: “vuile moddertoestanden”

Lize Feryn houdt van vuile moddertoestanden...


Lize Feryn onthult in Het Nieuwsblad Magazine dat ze het zalig vindt om naar festivals te gaan. “Iedereen gaat erheen met één doel: zich amuseren.” Toch zijn er minpuntjes aan festivals…

Festivals zijn voor actrice Lize Feryn “nieuwe maatschappijtjes”. Iedereen is er blij, want het is vakantie, het is mooi weer. De actrice geeft toe dat ze in de zomer niet naar het buitenland trekt omdat ze het te leuk vindt om naar festivals te gaan. “Dat zien wij zo’n beetje als onze vakantie,” aldus Lize Feryn over hoe zij en haar vriend Aster Nzeyimana hun zomer indelen. Rock Werchter, Tomorrowland, Pukkelpop en Best Kept Secret vinkt ze dit jaar sowieso af.

Lize Feryn herinnert zich ook nog haar eerste festival: Dranouter. Tussen haar 14de en haar 24ste ging ze daar elk jaar naartoe. En voordien ging ze er zelfs met haar ouders naartoe. Dranouter heeft haar beeld van festivals dan ook geschapen. En dat was niet altijd zo positief: “Eén van die eerste keren moet het heel hard geregend hebben en was de weide één grote modderpoel. Het is de reden waarom ik festivals nog altijd link met vuile moddertoestanden,” aldus Lize Feryn in Het Nieuwsblad Magazine.

Meestal trekt Lize Feryn gewoon kledij aan waarin ze zich goed voelt en dat er toch een béétje cool uitziet. Maar er zijn natuurlijk festivals waar kledij er wél toedoet. Festivals als WeCanDance in Zeebrugge of Tomorrowland, daar draait het toch allemaal een beetje om de look, dus dan maakt Lize Feryn er wel werk van. Al staat ze ook dan geen uren voor de spiegel…

Haar meest gênante festivalherinneringen draaien meestal rond hetzelfde probleem… “Ik ben meestal de persoon die niet weet welke groepen er optreden,” durft Lize Feryn toegeven in Het Nieuwsblad Magazine. “Zo heb ik mij vorig jaar op Werchter heel hard geamuseerd met Marshmello, maar toen ze me een dag later bij een radio-interviewtje vroegen naar de groep waarvan ik het meest genoten had, zei ik Popcorn,” lacht Lize Feryn. “Qua muziek ben ik op festivals meestal een volger,” beseft de actrice. Gelukkig kent haar vriend Aster er meer van en wijst hij op de bands die ze zeker niet mogen missen.

Bio van Lize Feryn en Aster Nzeyimana