.
Aster Nzeyimana, Lize Feryn
zaterdag 3 februari 2024

Lize Feryn: “Dat is het mooiste wat we er zullen uithalen”

En het is niet de winst

Als Aster een iets uitdagendere outfit wou dan hij zelf in zijn kleerkast vond, dan ging hij op zoek naar iets leuks in de kleerkast van zijn partner Lize Feryn. Daar vond hij vaak zijn goesting en dat bracht hen uiteindelijk tot het idee voor een eigen kledingcollectie.

“Het is voor mannen een drempel om te gaan shoppen in de vrouwencollectie. Maar Aster heeft superveel kleren uit de vrouwenafdeling, die er gewoon prachtig uitzien op zijn lijf. Het is dan toch onnozel dat er een label aan hangt?”, begint Lize in Het Laatste Nieuws.

Het idee voor de kledingcollectie ontstond in 2021 toen ze met z’n tweetjes op reis waren. Daar hebben ze ook meteen hard gewerkt aan hun idee en hebben ze het ook vorm gegeven.

“We kochten een schetsboekje en begonnen te tekenen. Telkens een vrouwen- én mannenlichaam, en dan dezelfde outfit erop. Welke vormen passen op beide? Op het einde van onze reis hadden we ongeveer een collectie."

Toen ze thuis waren, zijn ze begonnen aan een financieel plan. En hoeveel ze wilden investeren in hun idee. “Intussen weten we: het mooiste wat we er effectief zullen uithalen, is de trots dat mensen onze kleding zullen dragen."

Bio van Lize Feryn en Aster Nzeyimana