.
News Image

Lize Feryn over haar grote verdriet

Lize Feryn verloor haar moeder twee jaar geleden aan borstkanker.

Lize Feryn verloor haar moeder bijna twee jaar geleden aan borstkanker, maar samen met haar twee zussen kruipt ze uit het dal…

Lize Feryn kennen we natuurlijk als actrice (In Vlaamse Velden, Voor wat hoort wat, #hetisingewikkeld,…) maar de 24-jarige is ook model en schrijfster. Samen met haar zussen ontwerpt ze echter ook handtassen…

De drie West-Vlaamse zussen Lize, Mira en Yanne Feryn zijn creatieve duizendpoten. Hun creativiteit erfden ze van hun moeder en voor haar willen ze van hun handtassenatelier Feryn een succes maken.

In Story vertellen de zussen dat het een kinderdroom was om samen een winkel op te starten. Ze zijn maar wat blij dat hun mama de oprichting van Atelier Feryn nog heeft mogen meemaken.

Eind 2015 moesten Lize, Mira en Yanne afscheid nemen van hun moeder die stierf aan borstkanker. De drie zussen missen hun inspiratiebron nog dagelijks…

De dochters Feryn hebben niet enkel hun creativiteit gemeen. Ze zijn ook ondernemend en willen van Atelier Feryn en hun handtassen een succesverhaal maken. Met hun mama als inspiratiebron.

Missen doen ze hun mama nog dagelijks. Lize onthoudt dat haar mama haar leerde om te durven dromen en hoe ze moest omgaan met teleurstellingen.

Ze leerde haar echter ook hoe je gelukkig kunt zijn met kleine dingen. De drie zussen hebben elk een hoekje in huis als eerbetoon aan hun mama.

Het grote verlies wordt draaglijker doordat ze samen over haar dood kunnen praten. Ze hoeven geen gevoelens op te kroppen. Ze hebben immers elkaar.

Voor Lize Feryn was haar mama de stam van het gezin, en de drie dochters waren takken aan die stam. Als Lize niet thuis was belde ze minstens drie keer per dag om alles aan haar mama te vertellen.

De drie zussen wonen apart, maar het atelier verbindt hen. Hun mama bouwde het atelier immers in de tuin van het ouderlijke huis.

Ook hun vader blijft altijd in de buurt aangezien zijn bedrijf naast het atelier is gelegen. Het ouderlijke nest blijft dus een warm thuis.

In Story vertelt Lize Feryn ook over haar kinderwens. Nu haar zussen kindjes hebben kriebelt het ook wel bij haar. Maar dan moet ze eerst nog een man vinden…

Hoe gaan de zussen om met een bekende zus die op televisie komt?

Mira en Yanne vinden het super dat Lize op tv schittert. Alleen naar haar vrijscènes kijken is soms wat raar, maar ze hebben haar natuurlijk al vaker in haar blootje gezien, lachen de zusjes Feryn.

Met Atelier Feryn brachten de zussen eerder deze maand twee nieuwe collecties uit. Lize Feryn en Bill Barberis showen de unisex-tassen. Meer informatie vind je op www.atelierferyn.be