.
Aster Nzeyimana, Lize Feryn
dinsdag 30 januari 2024

Lize Feryn: “Tof dat ik dat nu nog mag ontdekken”

Het voelde als vakantie

Lize Feryn en Aster Nzeyimana hebben er een deugddoende skivakantie opzitten. Het was voor het koppel een allereerste skivakantie en dat is hen goed bevallen.

“Ik had verwacht dat skiën een sport voor ons zou zijn. Dat bleek ook zo. Al na een paar uurtjes skiles konden we allebei snelheid maken. Het voelde als een roetsjbaan voor volwassenen, en dat in die prachtige natuur. Ik ben elke keer met een gigantische glimlach de berg afgekomen”, klinkt het bij Lize in Het Laatste Nieuws.

Het gebeurt wel vaker dat het koppel op reis gaat en pas na een week voelt dat ze vakantie hebben. En dat gevoel was er nu vanaf de eerste seconde.

“Tijdens het skiën kan je niet met je gsm of iets anders bezig zijn. Je denkt alleen: ik moet die piste af. Het is tof dat ik dit op mijn dertigste nog mag ontdekken. Al wist ik al lang dat ik van de bergen hou. Op mijn twaalfde ging ik voor het eerst op reis met mijn grootouders. Naar Oostenrijk. Mijn pépé is in 2016 overleden, maar ik heb zulke warme herinneringen aan alle bergwandelingen die we maakten."

Bio van Lize Feryn en Aster Nzeyimana