.
Tuur Roels en Lotte Stevens
donderdag 25 mei 2023

Lotte Stevens: “Ik heb meer vormen en steek dat niet weg” 

Ze volgt Free Souffriau op 

Tot enkele jaren geleden was Lotte Stevens misschien nog een nobele onbekende voor velen, maar nu begint iedereen haar wel te kennen. Ze speelt de hoofdrol in ‘Red Star Line’ en kruipt regelmatig in de rol van Mega Mindy.

En dat vraagt veel van de actrice. Ze moet vooral fit en in topvorm zijn om zich voor deze job voluit te kunnen geven.

“Zeker tijdens een repetitieperiode is het leven wat onregelmatiger en dat resulteert al snel in ongezonder eten. Mijn lijn was indertijd al een issue, toen ik een dansopleiding volgde. Ik hoorde te passen in het perfecte figuur van de danseres, maar ik had nog pubervet en was nog ronder”, vertelt Lotte in Gazet van Antwerpen.

Ze kreeg daar veel opmerkingen over van leerkrachten en dat was soms moeilijk. Lotte voelde zich goed in haar vel, maar paste gewoon niet in dat keurslijf dat iedereen voor ogen had.

“Of Mega Mindy dan geen keurslijf is? Mensen vragen soms of ik niet heel erg op mijn eten moet letten voor dat pakje. Natuurlijk kijk ik wel een beetje uit, maar dat is zeker niet extreem. Ik hoef Free niet te zijn. Ik ben Lotte, heb meer vormen en dat hoef ik niet weg te steken.”

Bio van Lotte Stevens en Mega Mindy