.
Lotte Vanwezemael
vrijdag 26 juli 2024

Lotte Vanwezemael: “Dat programma heeft iets getriggerd”

Ze ondernam stappen

Lotte Vanwezemael is Vlaanderens populairste en misschien wel knapste seksuologe. Iedereen lijkt fan te zijn van deze spontane dame, maar dat is jammer genoeg niet altijd zo geweest.

De seksuologe werd in het middelbaar heel erg gepest. En van die pesterijen draagt ze toch nog altijd een stukje met zich mee.

“Ik heb meegedaan aan een tv-programma - waar ik nog niks over mag zeggen - en na de opnames merkte ik dat ik veel meer aan het piekeren was, dat ik nóg meer bevestiging zocht. Ik babbelde erover met mijn supervisor op het werk, en die zei: 'Volgens mij heeft het programma iets getriggerd. Misschien moet je daar toch iets mee doen.' Dus volg ik nu EMDR-therapie om die hele pestperiode eens goed uit te spitten”, klinkt het in Humo.

EMDR therapie is traumatherapie. Daarbij wordt er gefocust op één gebeurtenis uit het verleden. Bij Lotte was dat het moment waarop ze op de speelplaats aankwam en door de pestjongens in een hoekje werd gedreven. Ze kreeg een slag in het gezicht.

“Bij EMDR ga je onder allerlei impulsen - een vinger die je moet volgen met je oog, een muzieksignaal in je rechter- of linkeroor - terug naar toen, naar dat stukje in je hersenen dat die herinnering huisvest. De bedoeling is dat je een andere lading aan die gebeurtenis geeft.”

Bio van Lotte Vanwezemael

Meer Over:

Lotte Vanwezemael