.
Lotte Vanwezemael
vrijdag 9 augustus 2024

Lotte Vanwezemael: “Ik heb ook wel eens een financieel stressje”

Komt wel eens voor

Als kind is het belangrijk om wat financiële levenslessen te krijgen van je ouders, wanneer de tijd daar rijp voor is. Bij Lotte Vanwezemael startte dat op het moment dat ze zakgeld begon te krijgen.

“Zodra we zakgeld kregen, heeft papa onze uitgaven nauwgezet opgevolgd, om bij te sturen en advies te geven waar nodig. Bij de FOD Financiën stelde hij afbetalingsplannen op voor mensen die hun belastingen niet konden betalen: hij heeft genoeg volk gezien met wie het niet goed ging, en daarvoor probeerde hij ons te behoeden. Ik heb veel met hem gemeen: ik ben óók gestructureerd en perfectionistisch”, zegt Lotte in Humo.

Lotte heeft niet te klagen over hoeveel ze verdient. Ze is daar perfect tevreden mee. En ze weet heel goed dat het over twintig jaar nog beter zal zijn.

“En ik heb ook een vennootschap: een mooie combinatie. Hoeveel alleenstaanden kunnen tegenwoordig zeggen dat ze een huis hebben? Ik heb nu wel een relatie, maar het huis is van mij, ik was single toen ik het kocht. Dat gezegd zijnde: soms heb ik óók weleens een financieel stressje, of bezondig ik me aan extravagante uitgaven.”