Louise Goedefroy: “Ik ben er veel te gevoelig voor”
Louise Goedefroy houdt van koken, maar wel met ‘normale ingrediënten’. Als ze de ingrediënten niet in een doorsnee supermarkt kan vinden, dan gebruikt ze ze niet. Haar kookboek is er dan ook eentje vol ‘normale kost’.
“Op tv hebben we nog Jeroen Meus die 'normaal eten' maakt met 'normale ingrediënten'. Maar online slaan mensen vaak door in die nieuwe trends. Voor mij draait alles om balans, en dat wilde ik terugbrengen in mijn boek”, zegt ze in Dag Allemaal.
Voor Louise is koken een passie, maar nu wel eentje waar ze geld mee verdient. Louise begon ooit aan een koksopleiding in het Brugse Spermalie, maar maakte deze nooit af.
“Ik heb daar zoveel bijgeleerd... Maar halverwege besefte ik dat een restaurantkeuken niets voor mij is. Daar ben ik veel te gevoelig voor. Die chefs zijn weliswaar lieve mensen, maar in de keuken zijn ze hard en kordaat. Dat zorgde bij mij voor immens veel stress.”