.
Luc Appermont
zondag 24 juli 2022

Luc Appermont: “Thuis was ik tamelijk onhandelbaar”

Zijn jeugd ging niet over rozen

Luc Appermont doet in Primo zijn verhaal over zijn turbulente kindertijd. “Mijn moeder noemde me een engel op straat maar een duivel in huis”, vertelt de presentator.

“Ik was de middelste van vijf kinderen en ik viel overal van tussen. Ik hoorde niet bij de twee oudste maar ook niet bij de twee jongste”, gaat het verder.

Dat zorgde bij Luc voor frustraties met als gevolg dat hij niet bepaald braaf was als kind: “Daarom moest ik als enigste van de vijf kinderen op internaat, maar dat vond ik eigenlijk niet zo erg. Ik beschouwde het als een groot avontuur.”

Ook in zijn puberteit duurde het nog lang vooraleer er terug rust was in het gezin. “Mijn ouders hebben mijn keuze voor showbizz pas laat geaccepteerd” gaat Luc verder. “Ik ging in de weekends naar mijn tante waar ik echt mezelf kon zijn.”

“Mijn ouders hebben zich nooit geëxcuseerd voor het niet aanvaarden van mijn keuzes. Dat zit gewoon in die generatie”, besluit Luc. Uiteindelijk kwam alles toch goed: “Mijn vader is een man van weinig woorden maar ik voelde aan hem dat hij toch trots was”, besluit hij Primo.

Bio van Luc Appermont

Meer Over:

Luc Appermont