.
Luc Steeno
vrijdag 14 april 2023

Luc Steeno: “Dat bleek een teken aan de wand”

Het kwam als een verrassing

Er zijn heel wat zangers in Vlaanderen die hun carrière ooit zijn gestart als Will Tura-imitator. Ook Luc Steeno deed dat. Hij vindt het dan ook erg jammer dat Will ermee ophoudt.

“Zijn afscheid kwam voor mij toch vrij plots. Anderzijds was ik aanwezig op wat nu Wills laatste optreden blijkt te zijn. En daar had ik al het gevoel dat ik iets speciaals meemaakte. Will riep iedereen op het podium om hen te bedanken. Niet alleen zijn muzikanten zoals hij altijd doet, maar ook de mensen achter de schermen. Dat bleek een teken aan de wand te zijn”, zegt Luc in Primo.

Steeno is altijd een groot bewonderaar geweest van Tura, al van kleinsaf aan. Zijn liefde voor de muziek van Will begon op het bal van de burgemeester waar Will altijd kwam optreden.

“Toen ik 10 à 11 jaar was, mocht ik daar voor het eerst mee naartoe, en ik keek mijn ogen uit. Ik was helemaal gefascineerd door wat ik zag. Hoe Will zong, hoe hij dat publiek op z’n hand kreeg, de gillende meisjes… toen besefte ik dat ik dat ook wilde.”

Luc begon deel te nemen aan soundmixshows en zong daar liedjes van Will Tura. Een schot in de roos was zijn deelname aan de soundmixshow van Story. “Ik weet het nog goed. Ik zong ‘Vergeet Barbara’. Will leende me daarvoor zijn originele muziekband voor uit. Hij kende me ondertussen als één van zijn grote fans. Nadien heeft hij ook mijn eerste single geschreven. Ik heb veel aan hem te danken.”