.
Luc Steeno
woensdag 3 juli 2024

Luc Steeno: “Die dag is aan mij voorbij gegaan”

Hij wil het opnieuw groots vieren

Luc Steeno mag zichzelf een gelukkig man noemen, dat hij zijn beide ouders nog altijd bij zich heeft. De twee zijn wel 80 en 77 en dat gaat soms gepaard met de nodige kwaaltjes. Maar hij ontvangt elke dag een update over hoe het met hen gaat.

“Mama heeft recent een melanoom laten weghalen op haar neus en ze durft ook al eens te vallen. Omdat ze struikelt, zich mistrapt of niet goed oplet. En als papa naar de kliniek is geweest, om zijn maag of rug te laten controleren, weten de kinderen alles. Ook als ik naar de dokter ben geweest, horen mijn ouders daarover”, zegt Luc in Primo.

Zelf werd Luc eind juni 60 en dat was toch een behoorlijke mijlpaal. Hij wou die dag niet zomaar aan zich voorbij laten gaan.

“Toen ik vijftig werd, heb ik op mijn verjaardag zelf een groot concert gegeven. Die dag is toen wat aan mij voorbijgegaan. Voor mijn zestigste verjaardag organiseerde ik het concert met een dag vertraging. Ik hoor van mensen dat de tijd almaar sneller raast eenmaal je op tram zes zit, maar ik hoop dat ze overdrijven. Want anders ben ik zeventig voor ik het weet.”

Bio van Luc Steeno

Meer Over:

Luc Steeno