.
Luc Steeno, Will Tura
zaterdag 20 januari 2024

Luc Steeno: “Mag ik hem nu wel lastigvallen?”

Hij twijfelt soms

Zowat elke Vlaamse zanger leek in schok te zijn, toen Will Tura vertelde dat hij zou stoppen met optreden omdat hij beginnende Alzheimer heeft. Ook Luc Steeno was erg geschrokken, ook al voelde hij het aankomen.

“Ik ben een beetje een vriend van de familie, ik had het al gezien en aangevoeld. Ook op zijn laatste optreden in Oostende gaf hij een hint dat hij ging stoppen, dat voelde toen al als een afscheid. Ik heb het daar moeilijk mee”, zegt Steeno in Dag Allemaal.

Maar Luc kan ook vertellen dat Will nog altijd oké is en dat hij nog volop piano speelt. Maar een mindere dag is er ook natuurlijk altijd een keer.

“Dus nu denk ik altijd: mag ik die mens wel lastigvallen? Mag ik die bellen of niet? Ik heb dan met zijn zoon David gebeld, een goede vriend van mij. Die zei: 'Dat is juist wat hij nodig heeft! Kom hem halen, ga met hem uit eten.”

En dat laat Luc zich geen twee keer zeggen. “We hebben vijf uur lang over de onnozelste dingen gepraat, ook over wat er aan het gebeuren is in de showbusiness. Want hij volgt dat ook nog allemaal. Camille en Metejoor vullen het Sportpaleis alsof het niets is, terwijl Will daar hard voor moest werken. Daar hebben we over gebabbeld. Niet over zijn ziekte, want daar wil hij liever niet over praten.”

Bio van Will Tura en Luc Steeno

Meer Over:

Will Tura Luc Steeno